Κάθε Τετάρτη στον Ιερό Ναό μας θα ψάλλεται  η Ιερά Παράκληση στην Αγία Αικατερίνη. Για τους χειμερινούς   μήνες  Ώρα 6:30 μ.μ.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

Εορταστική έκθεση χειροτεχνιών 

Εορταστική έκθεση χειροτεχνιών από τις εθελόντριες κυρίες της Ενορίας μας με την ευκαιρία της Πανηγύρεως μας στην εορτή της αγίας Αικατερίνης. Τα έσοδα θα βοηθήσουν στην συνέχιση των εργασιών ανέγερσης του νέου Ναού της Αγίας.

Ο Θεός να τις έχει πάντα  δυνατές και χαρούμενες

Πάνδημη υποδοχή της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στην Καλαμάτα 

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η Καλαμάτα και ιδιαιτέρως η ενορία της Αγίας Αικατερίνης, υποδέχθηκαν την ιερά και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής της Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Το χαριτόβρυτο Εικόνισμα υποδέχθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, ο κλήρος, οι τοπικές αρχές και πλήθος πιστών.

Στη συνέχεια, η Εικόνα με λιτανευτική πομπή μεταφέρθηκε στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης, όπου και εναποτέθηκε για οκταήμερο προσκύνημα.

Ακολούθως, τελέσθηκε πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του Επισκόπου Επιδαύρου.

Προ της απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος  ευχαρίστησε το Θεοφιλέστατο για την παρουσία του, καθώς και τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την άδεια κι ευλογία μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος. Παράλληλα, έκανε αναφορά στο ιστορικό της ενορίας και στις προσπάθειες ανεγέρσεως του νέου Ναού της Αγίας Αικατερίνης.

Ο Θεοφιλέστατος, απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου τονίζοντας ότι: «Πρέπει να ακολουθούμε το παράδειγμά της στην πίστη και την υπομονή, στηρίζοντας το συνάνθρωπο με αγάπη κι αισθήματα αλληλεγγύης».

Τέλος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την αδελφική και συγκινητική του πρόσκληση, αλλά και τον π. Ευθύμιο για την φιλοξενία.

Παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Οικονομάκου, ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Βιβλιοθήκη εικόνων

Η Παναγία Βουλκανιώτισσα επέστρεψε στο θρόνο της

Με δάκρυα στα μάτια οι πιστοί  ξεπροβόδισαν την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης, με προορισμό την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου Μεσσηνίας,  όπου βρίσκεται ο μόνιμος θρόνος της.

Νωρίτερα, στον ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος ευχαρίστησε το Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την  ικανοποίηση του αιτήματος μεταφοράς της Αγίας Εικόνος στην ενορία, το Θεοφιλ. Επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο, που προέστη της υποδοχής, τον κλήρο, τους άρχοντες και τους συνεργάτες του για την πραγματοποίηση του οκταήμερου ευλαβικού  προσκυνήματος.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες απηύθυνε προς το πλήθος των πιστών που προσήλθε στον Ναό για να προσκυνήσει το χαριτόβρυτο εικόνισμα και να παρακολουθήσει τις κατανυκτικές Ιερές Ακολουθίες.

Βιβλιοθήκη εικόνων

Η εκδήλωση του Μουσικού Ομίλου ΟΡΦΕΑΣ για την προώθηση του έργου μας, της ανέγερσης του νέου Ενοριακού Ιερού Ναού μας της Αγίας Αικατερίνης στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία. Θερμές ευχαριστίες σε όλους. Στο Δ. Σ. του ΟΡΦΕΑ. Στους μουσικούς και στη χορωδία. Στους συμπολίτες μας που μας στηρίζουν με αγάπη και η συμμετοχή τους ήταν εκπληκτική. Ευχαριστώ.

 

 Η Μία μετά τον Ένα. Η μετά τον Τρισάγιο Παναγία. Η πάντων χαρά και προστάτιδα, ήλθε, παρέμεινε επί τρεις ημέρες και μας γέμισε δύναμη και ευλογίες. Θερμές ευχαριστίες στον Κύριο και Δεσπότη μας κ.κ. Χρυσόστομο, στον Άγιο Ηγούμενο της Μονής μας κ. Προκόπιο και σε όλους τους πατέρες και αδελφούς οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας ευλόγησαν.

Η Παναγία μας να μας σκεπές όλους. Αμήν

Αναχώρηση της Αγίας Εικόνος για το μοναστήρι της

Ιερά Αγρυπία

Η Καλαμάτα υποδέχτηκε την Παναγία Βουλκανιώτισσα

 Με κατάνυξη και με μία σεμνή τελετή, όπως αρμόζει στις μέρες που διανύουμε,  η Καλαμάτα υποδέχτηκε τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, εφόρου της Μονής Βουλκάνου και πολιούχου της Μεσσήνης. Κλήρος και λαός υποδέχτηκαν την Εικόνα, η οποία εν πομπή έφτασε στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης, όπου και εναποτέθηκε για τριήμερο προσκύνημα, μέχρι τη Δευτέρα 30 Μαρτίου.

Υποδοχή της Παναγιας της Βουλκάνου

Βοηθήστε κι εσείς να χτιστεί το νέο σπίτι της Αγίας μας

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?

UA-46283548-1http://www.agiaaikaterinikalamata.gr/