Η νέα μας εκδήλωση υπέρ αποπεράτωσης του νέου μας Ενοριακού Ναού της Αγίας Αικατερίνης με τη συνεργασία του Μουσικού Ομίλου ΟΡΦΕΑΣ Καλαμάτας.

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

Με τη Χάρη του Θεού, τη βοήθεια της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης και με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου  μας, κ. κ.  Χρυσοστόμου, ευχαρίστως ἀ ν α κ ο ι ν ώ ν ο υ μ ε, ότι κατόπιν πολυετών προσπαθειών ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια και ολοκληρώθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έναρξη της ανεγέρσεως του Νέου Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας της ομώνυμης Ενορίας, στη συνοικία ”Νησάκι”, ο οποίος θα καλύψει πλήρως τής θρησκευτικές - και όχι μόνον - ανάγκες της πολυπληθούς πλέον Ενορίας μας.

Ήδη την 8ην  Μαρτίου 2009 ετέθη ο θεμέλιος λίθος αυτού. Ο νέος Ιερός Ναός θα καλύπτει δάπεδα συνολικής έκτασης 1300 τ.μ. περίπου (κυρίως Ναός, Γυναικωνίτης, ημιυπόγειοι χώροι). Θα είναι βυζαντινού ρυθμού μετά τρούλου και η προβλεπόμενη δαπάνη – σε τιμές 2002 – θ’ ανέρχεται στο ύψος των 2.800.000 ευρώ.

Για πληρέστερη ενημέρωση σάς γνωρίζουμε, ότι στον ημιυπόγειο χώρο περιλαμβάνεται Άγιον Βήμα (Ιερό) και ευρύχωρη αίθουσα κατάλληλα διαμορφωμένη ( νάρθηκας ). Στο χώρο αυτό θα πραγματοποιούνται όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ( Θ. Λειτουργία, Μυστήρια, τελετές, συγκεντρώσεις κ.τ.λ.) και μέχρις αποπερατώσεως του όλου έργου. Προς το σκοπόν αυτόν έχει διατεθεί μέχρι σήμερον το ποσόν των ( 150.000,00 ) Ευρώ για την κατασκευή των περιμετρικών θεμελίων του Ι. Ναού. Δια την αποπεράτωση των εργασιών αυτών απαιτείται ακόμη το ποσόν των ( 450.000,00 ) Ευρώ, το οποίον και πρέπει να εξευρεθεί στο συντομώτερο χρόνο.

Η Ερανική Επιτροπή έχει εκδόσει  - και θα εκδίδει στο μέλλον, όταν εξαντλούνται - θεωρημένα στελέχη κουπονίων αξίας των 5 ευρώ με 50 κουπόνια κάθε στέλεχος. Η είσπραξη χρηματικών ποσών διενεργείται και με έκδοση θεωρημένων αποδείξεων. Ποσά (συνολικά) άνω των 100 ευρώ αφαιρούνται από το φορολογητέον ποσόν του δωρητή. Κάθε οικογένεια, φυσικό ή νομικό πρόσωπο δύναται να προμηθευθεί από την Ερανική Επιτροπή και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο στελέχη κουπονίων και όταν διατεθούν αυτά, το αντίστοιχο χρηματικόν ποσό θα παραδίδεται σ’ αυτή με ταυτόχρονη έκδοση διπλοτύπου αποδείξεως και πιστοχρεώσεως στο σχετικό βιβλίο.

Όσα χρήματα έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερον δια την ανέγερσιν του νέου Ι. Ναού έχουν καταχωρισθεί στα λογιστικά βιβλία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου μας – και σε ειδικό κεφάλαιο – δίχως κρατήσεις υπέρ τρίτων, όπως νομοθετικά προβλέπεται και έχουν διατεθεί και θα διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για την ανέγερση αυτή.  Οι προβλεπόμενοι και πραγματοποιούμενοι, σύμφωνα με την ισχύουσαν νομοθεσία έλεγχοι, εξασφαλίζουν την πλήρη διαφάνεια της όλης διαχείρισης.

Για πληρέστερη ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι ευλαβείς αδελφοί Μεσσήνιοι Χριστιανοί δύνανται ν’ απευθύνονται στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιον και την Ερανική Επιτροπή.

Κατόπιν εγκρίσεως και ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτου μας, έχει συσταθεί Ερανική Επιτροπή, της οποίας έργον είναι η εξεύρεση χρημάτων για την ανέγερση του ως είρηται Ιερού Ναού. Την Ερανική Επιτροπή αποτελούν οι κάτωθι: Πρόεδρος: Ὁ Εφημέριος του Ενοριακού μας Ιερού Ναού, Αιδεσιμολογιώτατος  Πρωτοπρεσβύτερος  Παναγιώτης Χριστόπουλος, τηλ. 27210-97411 &  κιν. 6974428918,

Επίσης, ευρίσκονται στη διάθεση όλων των ευσεβών και ευλαβών Χριστιανών που θέλουν να συνδράμουν και να ενισχύσουν το εν λόγω μεγάλο και δαπανηρό έργο δύο χρηματικοί λογαριασμοί επ’ ονόματι του Ενοριακού Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας, στα παρακάτω Τραπεζικά καταστήματα:

1)Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, Αρ. Τραπεζικού  Λογ/σμού 220/296250-05

2) ALPHA BANK, Αρ. Τραπεζικού  Λογ/σμού: 501.00.2001.000021

                Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευχόμαστε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, ο Θεός διά πρεσβειών της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης, να χαρίζει σε όλους υγεία, χαρά, ειρήνη και αγάπη.-

Πρόεδρος Ερανικής Επιτροπής ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος

Ερανική επιτροπή ανεγέρσεως νέου Ιερού Ναού Αγ. Αικατερίνης Καλαμάτας 

Διεύθυνση: Σπετσών & Αριστείδου

Τ.Κ.24100 Καλαμάτα

Τηλέφωνα επικοινωνίας :27210-25059

Βοηθήστε κι εσείς να χτιστεί το νέο σπίτι της Αγίας μας

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?

UA-46283548-1http://www.agiaaikaterinikalamata.gr/