ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

              Το Ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας , είναι ένα από τα 37 συνολικά ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας και είναι υπεύθυνο για την παροχή βοήθειας προς πάσχοντας και δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

            H Διοικούσα Επιτροπή του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού μας Ναού αποτελείται από τους:

1) Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Ευθύμιο Θεοδωρόπουλο  (Πρόεδρο)

2)  κ. Σταυρούλα Μουζάκη

3) κ. Ελένη Νέλιου 

4) κ. Ευγενία Πουλοπούλου    

5) κ. Αικατερίνη Μπουρολιά

            Συγκεκριμένα από τον Ιερό Ναό μας βοηθούνται άποροι αδελφοί μας, μετά από σχετική εξακρίβωση της ανάγκης τους, εκ μέρους των ιερέων και των υπευθύνων κυριών του Φιλοπτώχου Ταμείου.

Κάθε μήνα και σε ετήσια βάση δίδονται βοηθήματα (οικογενειακά ,ατομικά, και φοιτητικά-μαθητικά),εφόσον υπάρχει ανάγκη.

            Επίσης κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, χορηγεί έκτακτη ενίσχυση σε ενδεείς αδελφούς μας (χρήματα και διάφορα είδη). Τέλος, το Φιλόπτωχο Ταμείο δεν μένει αδιάφορο σε περιπτώσεις ενδεών συνανθρώπων μας, οι οποίοι δεν μπορούν να καλύψουν τα καθημερινά τους έξοδα και τις δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η κοινωνία μας. Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και αξιών, προσπαθούμε με τη βοήθεια του Θεού, να προσφέρουμε όχι μόνο υλική βοήθεια στους ενδεείς αδελφούς μας, αλλά και ηθική στήριξη, ώστε να έχουν την αίσθηση και την πεποίθηση ότι η Εκκλησία είναι πάντα κοντά τους.

Αγαπητοί μας,

             Γνωρίζουμε και εμείς πολύ καλά, ότι οι άνθρωποι δίπλα μας, ειδικά στις ημέρες που ζούμε δυσκολεύονται πολύ, η απελπισία είναι ζωγραφισμένη καθημερινά στα πρόσωπά τους και κατακυριεύει την καρδιά τους. Το γνωρίζουμε γιατί πρώτος σταθμός τους στην αναζήτηση της ελπίδας τους είναι ο Ναός της περιοχής τους, η Ενορία τους. Στόχοι και αγώνας του Ναού μας, αλλά και του Φιλοπτώχου Ταμείου είναι ο εναγκαλισμός όλης της τοπικής κοινωνίας και η αντιμετώπιση, με τρόπο μεθοδικό, των προβλημάτων που δημιουργεί η παρούσα ποικιλόμορφη κρίση, καθώς και η ανάπτυξη του προνοιακού έργου, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να μην έχει κάθε μέρα τα απαραίτητα ή έστω να μην έχει ένα πιάτο φαγητό. Γνωρίζουν οι ευλαβείς αδελφοί μας, ότι η τοπική Εκκλησία επιτελεί σημαντικό έργο, γιατί πολλοί το στηρίζουν εθελοντικά και το ενισχύουν οικονομικά.

          Επιθυμούμε όμως να κάνουμε όλοι μαζί κάτι παραπάνω. Γι΄αυτό θα ήταν πολύτιμη και η δική σας συμβολή.  Ο Θεός μαζί σας!

Τηλ. Επικοινωνίας: 

Ναού 27210 25059  

Βοηθήστε κι εσείς να χτιστεί το νέο σπίτι της Αγίας μας

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?

UA-46283548-1http://www.agiaaikaterinikalamata.gr/