ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΓΕΝΙΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

 

Κανονισμός Λειτουργίας Γ.Φ.Τ.

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας από της ιδρύσεως της μέχρι και σήμερα, λειτουργεί σε καθημερινή βάση το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, το οποίο παρέχει τακτικά μηνιαία οικονομικά βοηθήματα σε αναξιοπαθούντες  και έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε ασθενείς και απόρους για την ιατρική ή νοσοκομειακή περίθαλψη τους.  Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο συμπαρίσταται όταν χρειάζεται  σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, (όπως καταστρεπτικές πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες κ.α.).

Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο ιδρύθηκε με Καταστατικό το οποίο δημοσιεύθηκε στο υπ' αριθμ. 281/16-9-1946 Φ.Ε.Κ. , με την φροντίδα και την προσωπική εισφορά του Μακαριστού Μητροπολίτου Μεσσηνίας κυρού Χρυσοστόμου (Δασκαλάκη). Με την υπ" αριθμ. 38/08 Απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου (Σαββάτου) τροποποιήθηκε και ιδρύθηκε, νέα εξαρτημένη υπηρεσία της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, με την επωνυμία «ΓΕΝΙΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ», με Κανονισμό Λειτουργίας ο οποίος εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και δημοσιεύθηκε στο υπ' αριθμ. 2070/ 7-10-08 Φ.Ε.Κ.

Στην εποπτεία του Γενικού φιλοπτώχου Ταμείου υπάγονται και  37 Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία , των ενοριών της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και των πόλεων οι οποίες αποτελούν  έδρες Δήμων ή Αρχιερατικών Περιφερειών.

Βοηθήστε κι εσείς να χτιστεί το νέο σπίτι της Αγίας μας

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?

UA-46283548-1http://www.agiaaikaterinikalamata.gr/